ОГОЛОШУЄТЬСЯ КОНКУРС! Виконавчий комітет Берегівської міської ради оголошує конкурс з визначення автомобільного перевізника на приміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі Берегівської ТГ

Дата: 18.07.2024 09:29
Кількість переглядів: 66

ОГОЛОШУЄТЬСЯ  КОНКУРС!

Виконавчий комітет Берегівської міської ради оголошує конкурс з визначення автомобільного перевізника на приміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі Берегівської міської територіальної громади.

Організатор перевезень – виконавчий комітет Берегівської міської ради.

Метою проведення конкурсу є розвиток конкуренції, обмеження монополізму на ринку пасажирських перевезень та вибір на конкурсних засадах юридичних або фізичних осіб, які спроможні забезпечувати належну якість обслуговування перевезень пасажирів.

Об’єктом конкурсу вважається кожний окремий маршрут.

 

Перелік маршрутів, які виносяться на конкурс:

 

№ маршруту

Найменування маршруту

Найменування кінцевих зупинок

Кількість рейсів

Пасажиромісткість автобуса

Категорія і клас автобуса

Екологічні показники

Довжина маршруту, км  

Режим руху та інтервал

Періодичність виконання перевезень в тиждень

1

23

«вул. Мужайська – Чопівка через Затишне, вул. Суворрова, ЗОШ №10 (Кільцевий)»

Вул. Мужайська, 99 (м. Берегове), Чопівка Центр (м. Берегове), вул. Мужайська, 52 (м. Берегове)

18

Більше 16

М2, М3; класс А,В, І, ІІ, ІІІ

Не нижче Євро 2

Прямий напрямок 8,3

Зворотний напрямок 7,5

Звичайний, від 24 до 34 хвилин інт.

 

 

1-5

(понеділок-пятниця)

8

6,7 (субота, неділя)

2

«Берегове – Бадалово (через Велика Бакта)»

Берегове, АС-2 вул. Есе Томаша,

Бадалово-центр, вул. Мартірок, 93 (реформатська церква), Берегове ЗОШ №5, вул. Есе Томаша  

10

 

 

 

 

 

Більше 16

М2, М3; класс А,В, І, ІІ, ІІІ

Не нижче Євро 2

Прямий напрямок 14,8

Зворотний напрямок 22,555

Звичайний, від1:45 до 3:05 год інт.

 

 

1-5

(понеділок-пятниця)

 

 

 

 

 

4

 

Звичайний, 4:35 год. інтервал

 

6 (субота)

3

111

«Берегово - Оросієво»

м. Берегове АС,

с. Оросієво

10

Більше 16

М2, М3; класс А,В, І, ІІ, ІІІ

Не нижче Євро 2

18,5

Звичайний, від 1:45 до 2:00 год інт.

1-5

(понеділок-пятниця)

Умови перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування:

У конкурсі щодо визначення автомобільного перевізника можуть брати участь пасажирські перевізники:

1. Які мають ліцензію на той вид послуг, що виноситься на конкурс, на законних підставах використовують у достатній кількості сертифіковані автобуси відповідного класу.

2. Відповідають вимогам, які викладені у статті 34 Закону України “Про автомобільний транспорт”, а саме:

  • виконують вимоги законодавчих і нормативноправових актів України в галузі транспорту;
  •  утримують транспортні засоби в належному технічному і санітарному стані та забезпечують їх зберігання відповідно до законодавства;
  •  забезпечують контроль технічного і санітарного стану транспортних засобів перед виїздом на маршрут;
  • організовують проведення періодичного навчання водіїв методам надання першої медичної допомоги потерпілим від дорожньотранспортних пригод;
  • забезпечують умови праці та відпочинку водіїв згідно з вимогами законодавства;
  • забезпечують стажування та інструктажу водіїв у порядку, визначеному центральним органом виконавчої влади з питань автомобільного транспорту;
  • забезпечують безпеку дорожнього руху;
  • забезпечують водіїв відповідною документацією на перевезення пасажирів;
  • автомобільні перевізники з кількістю транспортних засобів десять і більше організовують підвищення кваліфікації керівників і спеціалістів автомобільного транспорту, діяльність яких пов’язана з наданням послуг автомобільного транспорту, у термін один раз на п’ять років, а з питань безпеки перевезень, охорони праці та пожежної безпеки – у термін один раз на три роки в порядку, визначеному центральним органом виконавчої влади з питань автомобільного транспорту.

3. Забезпечують виконання вимог законодавства з питань охорони праці;

4. Здійснюють організацію та контроль за своєчасним проходженням водіями медичного огляду, забезпечують їх санітарно-побутовими приміщеннями й обладнанням;

5. Забезпечують обґрунтовану структура парку автобусів, що працюватимуть на маршруті загального користування, за пасажиромісткістю, класом, технічними та екологічними показниками, повинні відповідати таким критеріям:

а) автобуси категорій М2 та М3.

б) автобуси місткістю більше 16 пасажирів класу А,В;

в) автобуси місткістю більше 16 пасажирів класу І, ІІ, ІІІ;

г) автобуси з екологічними показниками не нижче ЄВРО-2.

д) строк експлуатації автобусів, на день оголошення конкурсу, не повинен перевищувати 15 років з дати виробництва транспортного засобу.

6. Обов’язкове дотримання перевізниками, що працюватимуть на маршруті загального користування, вимог Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

7. Забезпечення можливості отримання послуг проїзду на пільгових умовах, а в разі запровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду - електронного квитка, який підключається до банківської картки отримувача послуг за рішенням відповідних державних органів на безоплатній основі, особам, які відповідно до Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” мають право на безоплатний проїзд, та проїзд за яким зареєстрований у зазначеній системі. 

8. Забезпечення роботи на об’єкті конкурсу, який включає міські та приміські маршрути загального користування, транспортних засобів, пристосованих для перевезення осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, в кількості до 50 відсотків загальної кількості автобусів на міських автобусних маршрутах загального користування (починаючи з 2025 року - до 70 відсотків) та до 20 відсотків - на приміських.

9. Транспортні засоби, пристосовані для перевезення осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, повинні бути пристосовані для користування особами з інвалідністю по зору, слуху та з порушеннями опорно-рухового апарату, а також передбачати можливість встановлення зовнішніх звукових інформаторів номера і кінцевих зупинок маршруту, текстових та звукових систем у салоні для оголошення зупинок. Загальний перелік відповідних вимог встановлюється згідно з порядком визначення класу комфортності автобусів, сфери їх використання за видами сполучень та режимами руху, затвердженого Мінінфраструктури.

10. Має достатню кількість транспортних засобів для виконання перевезень, затвердженої обов'язковими умовами конкурсу, та перевезень, які повинні виконуватися відповідно до чинних договорів або дозволів. Достатня кількість транспортних засобів визначається як кількість автобусів, необхідних для виконання перевезень, та кількість резервних транспортних засобів, яка становить 10 відсотків необхідної кількості автобусів для виконання перевезень.

11. Перевізнику забороняється використання на маршруті автобусів, переобладнаних з вантажних транспортних засобів.  

12. Автомобільний перевізник - переможець конкурсу повинен самостійно забезпечувати перевезення.

13. Наявність (або зобов’язання щодо встановлення) у перевізника GPS-системи, встановленої на транспортних засобах, які пропонуються для роботи на  автобусному маршруті загального користування.

14. Для об’єктивного підходу до конкурсної процедури та зменшення можливих зловживань перевізниками-претендентами в частині використання заявлених транспортних засобів перевізник претендент надає на конкурс по кожному об’єкту конкурсу в паперовому вигляді інформацію, зокрема фото автобусів, що пропонуються до використання на об’єкті конкурсу (державний номерний знак, загальний вигляд, салон).

15. У разі відсутності в перевізників-претендентів автобусів, що відповідають умовам Конкурсу, вони мають право подавати до Конкурсного комітету заяву на участь у Конкурсі та документи, що містять характеристику наявних автобусів, які перевізник-претендент пропонує використовувати на даному маршруті, а також інвестиційний проект-зобов'язання щодо оновлення парку автобусів на цьому маршруті на визначений період до п'яти років.

16. У разі відсутності перевізників-претендентів, які мають автобуси, що відповідають умовам Конкурсу, Конкурс проводиться серед претендентів, які пропонують використовувати на даному маршруті автобуси, що відповідають вимогам безпеки, але не відповідають умовам Конкурсу за класом, пасажиромісткістю, параметрами комфортності, з урахуванням поданих інвестиційних проектів-зобов'язань щодо оновлення парку автобусів, які будуть повністю відповідати всім вимогам, у термін до п'яти років.

17. Організатор укладає з переможцем конкурсу договір про перевезення пасажирів на термін - 5 років, у разі відсутності у перевізника транспортних засобів, що відповідають Умовам - на 1 рік.

18. До участі в конкурсі не допускаються автомобільні перевізники, які визначені в пункті 12 Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03.12.2008 № 1081 (зі змінами та доповненнями).

 

Подання документів для участі у конкурсі:

Для участі у конкурсі перевізник-претендент подає окремо щодо кожного об’єкта конкурсу документи, визначені статтею 46 Закону України “Про автомобільний транспорт”, за формою згідно з додатками 1-4. Постанови Кабінету Міністрів України від 03.12.2008р. № 1081 “Про затвердження Порядку проведення конкурсу на перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування”.

Якщо перевізник-претендент бере участь на кількох об’єктах конкурсу на автобусних маршрутах, які проводяться на одному засіданні конкурсного комітету, а поданих ним пропозицій достатньо для виконання перевезень тільки на частині об’єктів конкурсів, він повинен визначити пріоритети щодо визнання його переможцем у конкурсах, про що робиться запис в пункті 1 заяви на участь у конкурсі. У разі визнання перевізника-претендента переможцем у конкурсі (конкурсах) з вищим пріоритетом до участі в інших конкурсах він не допускається.

Документи для участі в конкурсі пронумеровуються, прошиваються, підписуються уповноваженою особою перевізника-претендента та скріплюються печаткою з позначенням кількості сторінок цифрами і словами.

Документи для участі в конкурсі подаються перевізником-претендентом у двох закритих конвертах (пакетах):

      - конверт (пакет) з позначкою "N 1", який містить документи для участі в конкурсі.

      - конверт (пакет) з позначкою "N 2", який містить документи з інформацією про те, на який об'єкт конкурсу подає документи перевізник-претендент.

Видача бланків заяв на участь у конкурсі встановленого зразка та прийом документів проводиться з дня оголошення конкурсу до 13 серпня 2024 року за адресою: м. Берегове, вул. Б.Хмельницького, 7 (кабінет відділу економічного розвитку і торгівлі).

Проведення конкурсу відбудеться 27 серпня 2024 року об 11.00 год за к.ч. у кабінеті відділу економічного розвитку і торгівлі Берегівської міської ради (1 поверх,                                       вул. Б.Хмельницького, 7).

 

Телефон для довідок з питань проведення конкурсу: (03141) 2-21-09, +380950872447, +38050-25-26-544. Електронна адреса: beregszasz_rada@bereg.net.ua  

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень