З ТВАРИНАМИ ЗА КОРДОН

Дата: 28.11.2022 15:14
Кількість переглядів: 197

З ТВАРИНАМИ ЗА КОРДОН

    Берегівське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області інформує для переміщення із домашніми тваринами до країн ЄС діють спрощені умови, однак необхідно забезпечити виконання таких вимог:

- перевезення в супроводі господаря (власника) або особи, відповідальної за тварин під час перевезення;

- чіпування, тварини повинні бути ідентифіковані за допомогою мікрочіпа (транспондера). Однак якщо тварина ідентифікована за допомогою чіткого татуювання, і наявні документів, які підтверджують, що татуювання було зроблено до 3 липня 2011 року, ідентифікація вважається такою що відповідає вимогам ЄС.

- вакцинація, домашні тварини повинні бути обов’язково вакциновані проти сказу та інших інфекційних хвороб, притаманним даному виду.

-  ветеринарно – санітарний паспорт (ВСП), в травні 2018 року в Україні почав діяти ВСП встановленого зразка.

ВСП встановленого зразка видають державні лікарні ветеринарної медицини, вартість його оформлення становить - 51 грн. 29 коп. В нього вносяться відмітки про виконання  вакцинацій, обробок від ендо- та ектопаразитів, номер чіпа, дані про власника та інше. Ветеринарно-санітарний паспорт на тварину чинний до моменту її смерті. Таку послугу ви отримаєте в Берегівській районній державній лікарні ветеринарної медицини за адресою: вул. Сільвая, 2, м. Берегово, Закарпатська область, 90202.

- дослідження на титр антирабічних антитіл, наразі не обов’язково, однак у разі подальшого переміщення до країни, де таке випробування необхідно, власник домашньої тварини здійснює тестування, витрати на дослідження та інші необхідні ветеринарні процедури несе власник тварини.

- супровідний ветеринарний документ, коли всі документи з результатами обстеження на руках, власник звертається до лікаря ветеринарної медицини (вул. Сільвая, 2, м. Берегово) і отримує ветеринарне свідоцтво форми №1. Форма оформляється на основі огляду тварини та даних з ветеринарно – санітарного паспорта на тварину та сертифікату дослідження на титр антирабічних антитіл. Вартість форми №1 становить 18,09 гривні. Наразі не обов’язково, однак для швидшого перетину кордону варто оформити.

Звертаємо увагу для безперешкодного вивезення тварини в іншу державу, власник повинен ретельно вивчити та виконати вимоги країни, яку планує відвідати. Знайти вимоги до некомерційного переміщення тварин можна на сайті Держпродспоживслужби, натиснувши на піктограму «Увага! Подорожую. Повертаюся додому». Так для перетину державного кордону Угорщини. Запроваджено систему в’їзду з України з тваринами, яка вимагає лише реєстрації при перетині кордону шляхом заповнення власниками тварин та надання її при перетині контролю посадовим особам. Відповідна форма доступна на офіційному сайті Ветеринарної служби Угорщини за посиланням «regisztrációs lap». Звертаємо увагу, тварину будуть вакцинувати проти сказу безпосередньо при перетині кордону за рахунок бюджету Угорщини, якщо вона не вакцинована або у неї відсутні підтверджуючі документи.

Наголошуємо вирушаючи в подорож зі своїми улюбленцями, не забутьте врахувати всі нюанси і деталі, щоб не зіткнутися з неприємними несподіванками.

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень