Місяць цифрової грамотності

Дата: 12.11.2021 11:05
Кількість переглядів: 2145

Місяць цифрової грамотності 

    Відповідно до пріоритетних завдань Уряду України підвищити рівень цифрової грамотності українців, а також на виконання Указу Президента України від 26 серпня 2021 року № 447/2021 „Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 14 травня 2021 року „Про Стратегію кібербезпеки України” проводиться масштабна інформаційна кампанія „Місяць цифрової грамотності”, яка триватиме з 1 по ЗО листопада 2021 року. Дана ініціатива реалізується в межах проекту Міністерства цифрової трансформації Дія. Цифрова освіта. Проект охоплює національний портал з розвитку цифрової грамотності Дія. Цифрова освіта з понад 65 безоплатними освітніми серіалами та тестами на цифрову грамотність, а також розгалужену мережу з 6000 партнерських офлайн-хабів цифрової освіти.

Цифрова освіта. Отримуй національний сертифікат з цифрової грамотності.

Всеукраїнська Школа Онлайн. Відеоуроки, тести та завдання для школярів 5-11 класів

Освітні серіали:

Основи кібергігієни Фото без опису        Високий рівень комп’ютеризації вимагає дотримання певних правил поведінки для убезпечення себе та оточення від загроз в інформаційній сфері. Цей курс покликаний допомогти засвоїти базові принципи кібергігієни та типові алгоритми дій у разі виявлення ознак інформаційних атак. Протягом навчання ви дізнаєтеся за допомогою реальних прикладів, як не стати жертвами зловмисників. Участь у курсі рекомендується державним службовцям та посадовим особам органів місцевого самоврядування.
Кіберняні  Фото без опису       Світ навколо нас невпинно діджиталізується. Все більш часу ми проводимо у цифровому середовищі - сервіси для бізнесу та розваг, онлайн-кінотеатри та соцмережі, телемедицина та ігри, та ще багато іншого доступне у наших персональних комп'ютерах та смартфонах. Своїм помічникам-гаджетам та інтернет-сервісам ми доручаємо знати все більше чутливої інформації про нас, але не завжди розуміємо з якими загрозами можемо зустрітися, бо злочинці та шахраї є не тільки у реальному світі. З цього курсу ви дізнаєтеся, як мінімізувати ризики втрати вашої приватної, чутливої інформації. Як попередити кібератаку або кібершахрайство та як швидко відновитися після них, у випадку якщо вони все ж таки сталися. Участь у серіалі взяли експерти, для яких кібербезпека - це не тільки робота, а спосіб життя. Ваші кіберняні. Якушев Віталій, директор компанії з кібербезпеки 10Guards. Юрій Мелащенко, партнер компанії з кібербезпеки Cyberlab, радник секретаря РНБО на громадських засадах з питань кібербезпеки. Альона Андронікова, директор Moneyveo.
Тарас Кучерявий, керівник відділу Brand Management Moneyveo
Обережно! Кібершахраї Фото без опису   Зі стрімким розвитком технологій та впровадженням їх у повсякденне життя дедалі більше конфіденційної інформації зберігається на мобільних пристроях. Кібершахрайство з сім-картою стає поширеною проблемою, адже жертвою може стати будь-хто — від звичайних громадян до власників компаній.

Під час курсу ви дізнаєтесь, як захиститись від дій зловмисників. Засвоїте покрокові інструкції для ефективного захисту своїх приватних даних. Дізнаєтесь про вдалі приклади боротьби з кібератаками.
«Безпека дітей в інтернеті» Фото без опису     Інтернет надає багато можливостей як для дорослих, так і для дітей. Але поряд із тим є запитання, які можуть хвилювати батьків, коли їхні діти користуються ґаджетами. Ким є «друзі» у соціальних мережах? Як захистити дітей від шкідливого контенту в інтернеті? Чи існує небезпека від кібербулінгу? Всі ці та багато інших запитань обговоримо з Анастасією Дьяковою та Машою Єфросініною.
Цей курс для того, аби навчити батьків допомагати дітям використовувати інтернет та цифрові пристрої безпечно і з користю.
Як громаді стати цифровою Фото без опису    Розробка курсу стала можливою завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Зміст є відповідальністю Глобал Ком'юнітіз (Global Communities) і не обов'язково відображає точку зору USAID чи Уряду Сполучених Штатів.
    Серіал призначений для держслужбовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування, яким не байдужий розвиток ІТ у своїй громаді. Слухачі отримають покрокові інструкції та рекомендації, як побудувати присутність громади в мережі та налагодити робочі процеси онлайн. Курс складається з 8 відео з вичерпною інформацією про аспекти цифровізації на рівні територіальної громади. Та допоможе систематизувати знання з цифрової трансформації та сформувати фундамент для подальших дій.
Електронний підпис Фото без опису    Електронний підпис необхідний для реалізації функцій електронної демократії, забезпечення доступу громадян та бізнесу до отримання публічних послуг онлайн, переходу до електронного документообігу та спрощення ведення бізнесу. Проте у громадян часто виникає багато запитань, на які потрібно давати відповіді. Які можливості дає електронний підпис? Як безпечно його зберігати? Де отримати? Як використовувати? Як підписати документ? Всі ці та багато інших запитань обговоримо з експертом Мінцифри у сфері електронних довірчих послуг Олександром Козловим, а також з українськими акторами — Тетяною Шелігою та Максимом Самчиком.
Цей курс для того, щоб навчитись по максимуму використовувати можливості електронного підпису, адже він є ключем до цифрового світу.

                                 

                                         

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень