Про затвердження Положення про порядок визначення розміру плати за тимчасове користування місцем, що перебуває у комунальній власності для розташування об’єктів зовнішньої реклами на території Берегівської міської територіальної громади

Дата: 09.07.2021 13:02
Кількість переглядів: 537

 

http://zakonst.rada.gov.ua/images/gerb.gif

 

 БЕРЕГІВСЬКА МІСЬКА РАДА ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 8 сесія УІІІ скликання

Р І Ш Е Н Н Я

 

09.07.2021                                        Берегове                                            №  788

 

 

Про затвердження Положення

про порядок визначення розміру

плати за тимчасове користування

місцем, що перебуває у комунальній власності

для розташування об’єктів

зовнішньої реклами на території

Берегівської міської територіальної громади

 

            Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», на підставі Постанови КМУ № 2067 від 29.12.2003 та «Про затвердження Типових правил розміщення зовнішньої реклами», з метою врегулювання оплати за тимчасове користування місцем розташування об’єктів зовнішньої реклами, враховуючи рекомендації Державної регуляторної служби України та погодження західного міжобласного регіонального відділення Антимонопольного комітету України від 14.05.2021 №63-02/2629 а також рекомендації рекомендації постійної депутатської комісії з питань  бюджету та соціально-економічного розвитку (розвитку підприємництва, промисловості, с/г та торгівлі) та транскордонного співробітництва, Берегівська міська рада

 

вирішила:

                 

         1. Затвердити Положення про порядок визначення розміру плати за тимчасове користування місцем, що перебуває у комунальній власності для розташування об’єктів зовнішньої реклами на території Берегівської міської територіальної громади, згідно додатку.

         2. Вважати таким, що втратило чинність: рішення сесії Берегівської міської ради від 14.12.2018 №1348 «Про затвердження Положення про порядок визначення розміру плати за тимчасове користування місцем для розташування об’єктів зовнішньої реклами у м. Берегове» із змінами та доповненнями.

         3. Оприлюднити дане рішення на сайті міської ради.

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну депутатську комісію з питань  бюджету та соціально-економічного розвитку (розвитку підприємництва, промисловості, с/г та торгівлі) та транскордонного співробітництва (Горват В.С.)  а також  на виконуючого обов’язки заступника міського голови  Фечора А.А.

 

 

Міський  голова                                                                             Золтан БАБЯК

 

                 Додаток

до рішення сесії міської ради  

       від  09.07.2021  №  788

 

 

Положення

про  порядок визначення розміру плати  за тимчасове користування місцем, що перебуває у комунальній власності для розташування об’єктів зовнішньої реклами на території Берегівської міської територіальної громади  

 

1. Загальні положення

Положення про  порядок визначення розміру плати  за тимчасове користування місцем, що перебуває у комунальній власності для розташування об’єктів зовнішньої реклами на території Берегівської міської територіальної громади (далі – Положення) розроблено на підставі Типових правил розміщення зовнішньої реклами, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 29.12.2003р. № 2067, і визначає порядок розміру плати за тимчасове користування місцями розташування рекламних засобів, які перебувають у комунальній власності.

 

2. Визначення площі місця розташування рекламного засобу

 

2.1 Площа місця розташування наземного та дахового рекламного засобу визначається як сума площі горизонтальної проекції рекламного засобу на це місце та прилеглої ділянки завширшки 0,5 метра за периметром горизонтальної проекції цього засобу.

2.2 Площа місця розташування не наземного  та не дахового рекламного засобу дорівнює площі вертикальної проекції цього засобу на уявну паралельну їй площину.

 

3. Порядок обчислення розміру плати за тимчасове користування місцем розташування

рекламного засобу

3.1  Розмір плати за тимчасове користування місцем розташування, площа якого розраховується відповідно до пунктів  2.1 та 2.2 Положення, обчислюється за формулою:

С = Р х S х Кмр х Кк,  де:

С – річна плата за тимчасове користування місцем розташування, грн.;

Р – середній базовий розмір плати за 1 кв.м. площі місця розташування рекламного засобу, який дорівнює середній базовій вартості 1 кв.м. між мінімальним та максимальним в місті, який становить – 172,2 грн.

S – площа місця розташування рекламного засобу, кв.м, згідно з пунктом 2.1 Положення;

Кмр – коефіцієнт місця розташування рекламного засобу, який в залежності від місця розташування становить:

  • м. Берегове, пл. Ф.Ракоці, пл. Героїв, пл. Кошута, пл. Будапешт, вул. Корятовича – 4;
  • м. Берегове,  вул. Мукачівська, вул. Мужайська (до №52),  вул. Б.Хмельницького (до №103) – 3,8;
  • село Яноші (вул. Головна, вул. Шевченка),  село Мужієво (вул. Ракоці Ференца),  село Балажер  (вул. Шевченка), село Бене (вул. Ракоці Ференца), село Четфалва                        (вул. Петефі), село Вари (вул. Задор, пл. Варошдерек, вул. Уйварі), село Боржава      (вул. Кошута), село Велика Бакта (вул. Перемоги), село Гать (вул. Головна), село Галабор (вул. Петефі), село Геча (вул. Миру), село Кідьош (вул. Пушкіна), село Оросієво (вул. Головна), село Четфалва (вул. Петефі), село Чома (вул. Петефі), село Бадалово (вул. Грабарівська, вул. Петефі), село Чікош Горонда (вул. Головна) – 3,8;
  • місто Берегове, вул. Мужайська (від №52), вул. Б.Хмельницького (від №103) та всі інші вулиці міста Берегове – 2,5;
  • село Яноші (всі вулиці окрім вул. Головна, вул. Шевченка),  село Мужієво (всі вулиці окрім вул. Ракоці Ференца),  село Балажер  (всі вулиці окрім вул. Шевченка), село Бене (всі вулиці окрім вул. Ракоці Ференца), село Четфалва (всі вулиці окрім                    вул. Петефі), село Вари (всі вулиці окрім вул. Задор, пл. Варошдерек, вул. Уйварі), село Боржава (всі вулиці окрім вул. Кошута), село Велика Бакта (всі вулиці окрім             вул. Перемоги), село Гать (всі вулиці окрім вул. Головна), село Галабор (всі вулиці окрім вул. Петефі), село Геча (всі вулиці окрім вул. Миру), село Кідьош (всі вулиці окрім вул. Пушкіна), село Оросієво (всі вулиці окрім вул. Головна), село Четфалва (всі вулиці окрім вул. Петефі), село Чома (всі вулиці окрім вул. Петефі), село Бадалово (всі вулиці окрім вул. Грабарівська, вул. Петефі), село Чікош Горонда (всі вулиці окрім вул. Головна) – 2,5;
  • Кк- коефіцієнт коригуючий, який  в залежності від довжини рекламного засобу становить:

            до 6 м – 1,0;

            від 6 до 8 м – 0,7;

            більше 8 м – 0,4.

 

                       

3.2. У такому ж порядку обчислюється плата за тимчасове користування місцями, що перебувають у комунальній власності для розташування рекламних засобів (спеціальних конструкцій) щодо місць розташування за дозволами, наданими до набуття чинності цього Положення.

 

4. Порядок оплати за тимчасове користування місцями розташування рекламних засобів

 

4.1.  Плата за тимчасове користування місцем розташування рекламних засобів, що перебуває у комунальній власності, здійснюється розповсюджувачем зовнішньої реклами на підставі договору з міською радою і зараховується до бюджету Берегівської міської територіальної громади. 

 

4.2  Плата, передбачена пунктом 3.1 Положення, обчислена без урахування ПДВ, яке сплачується згідно з чинним законодавством України.

 

4.3 Контроль за поступленням плати за тимчасове користування місцями розташування рекламних засобів покладається на фінансове управління міської ради.

 

 

 

 

Секретар ради                                                                                               Людмила ТОКАР

 

Файл для скачування

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень