Рішення виконкому №31 «Про використання системи відеоспостереження в приміщенні комунального підприємства «Берег – Відео»»

Кількість переглядів: 222
Скликання: -
Сесія: -
Тип документу: Рішення виконкому
Дата: 11.02.2021
Номер документу: 31
Назва документу: Про використання системи відеоспостереження в приміщенні комунального підприємства «Берег – Відео»
Прикріплені файли:
  1. Файл 1 (0.07 МБ)

 

http://zakonst.rada.gov.ua/images/gerb.gif

 

БЕРЕГІВСЬКА МІСЬКА РАДА ЗАКАРПАТСЬКО ОБЛАСТІ

 

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

Р І Ш Е Н Н Я

 

11.02.2021                                        Берегове                         31

 

 

Про використання  системи

відеоспостереження в приміщенні 

комунального підприємства

«Берег – Відео»

 

Відповідно до статей 42, 46, 59 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, Законів України  «Про інформацію», «Про телекомунікації», «Про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах, з метою забезпечення  особистої безпеки працівників, та дотримання вимог громадського порядку

 

                                               ВИРІШИВ:

        

1. Затвердити «Положення про систему відеоспостереження в приміщенні  КП «Берег-Відео», що додається.

        

2.  Начальнику відділу обороно мобілізаційної , режимно секретної роботи, запобігання виявлення корупції ознайомити  всіх працюючих  працівників  і новопризначених  з порядком використання системи відеоспостереження в  приміщенні комунального підприємства «Берег – Відео».

 

3.Контроль за виконанням даного рішення покласти на керуючу справами виконавчого комітету Берегівської міської ради Бендик В.М.

 

 

 

Міський голова                                                                            Золтан  БАБЯК

 

 

 

 

 

ПОЛОЖЕННЯ

про систему відеоспостереження в приміщенні

КП «Берег-Відео»

І. Загальні положення

1. Положення про систему відеоспостереження в приміщенні КП «Берег-Відео»(далі – Положення) визначає порядок організації використання системи відеоспостереження, що належить Берегівській міській раді     встановлюється та обслуговує  приміщення КП «Берег-Відео»(далі – будівля).

            Положення визначає порядок проведення відеоспостереження в приміщенні КП «Берег-Відео» та визначає мету і способи його здійснення, порядок встановлення, доступ до записів, їх збереження, а також відповідальність за використання відповідної апаратури, функціонування й технічне обслуговування системи відеоспостереження.

2. Застосування системи відеоспостереження здійснюються з урахуванням вимог Законів України «Про доступ до публічної інформації», «Про інформацію» та «Про захист персональних даних».

3. Норми цього Положення поширюються на працівників приміщенні КП «Берег-Відео» та відвідувачів будівлі.

Виписки з Положення про ведення відеоспостереження підлягають розміщенню на видних місцях, доступних для відвідувачів.

ІІ. Мета і завдання системи відеоспостереження.

Об’єкти і параметри контролю

  1. Відеоспостереження в будівлі проводиться відкрито.
  2. Відеоконтроль здійснюються з метою:

підвищення ефективності забезпечення режиму безпеки;

об’єктивної фіксації подій;

виявлення нетипових ситуацій у зоні здійснення відеоконтролю;

контролю в умовах, коли іншими шляхами забезпечити його неможливо;

попередження виникнення та оперативної ліквідації надзвичайних ситуацій в приміщенні КП «Берег-Відео».

  1. Об’єкт системи відеоспостереження приміщення КП «Берег-Відео».
  2. Система відеоспостереження повинна забезпечувати:

відеоконтроль в будівлі;

відеоогляд та відеофіксацію для оперативного реагування та попередження протиправних дій, конфліктних та аварійних ситуацій;

відтворення раніше записаної інформації та запис її в архів для подальшого аналізу у разі конфліктних ситуацій, ідентифікації порушників та інших завдань;

систематичність збору та обробки інформації;

формування і передачу інформації про об’єкти, їх стан;

програмування, у разі потреби, режимів роботи.

 

  1. Із застосуванням системи відео спостереження КП «Берег-Відео» здійснюється обробку та аналіз даних про стан об’єктів, про надзвичайні ситуації, визначення їх масштабу, яку використовує для розробки заходів щодо недопущення виникнення надзвичайних ситуацій.

 

ІІІ. Режим системи відеоспостереження в приміщенні

КП «Берег-Відео»

  1. Працівники апарату та особи, що потрапляють до зони видимості камер спостереження, інформують про ведення відеоконтролю шляхом розміщення спеціальних інформаційних повідомлень.
  2. При вході до приміщення КП «Берег-Відео», а також всередині приміщень про систему відеоспостереження працівники апарату та відвідувачі сповіщаються інформаційними табличками на видних місцях.
  3. Відповідальним за організацію роботи системи відеоспостереження директор комунального підпрємства, відповідальний за інформаційно-комп’ютерне забезпечення.
  4. Системою відеоспостереження передбачено встановлення в будівлі внутрішніх камер. Відеоспостереження ведеться постійно.
  5. Для ефективного контролю камери повинні показувати кілька ракурсів. Місця розміщення, перелік установлюваних відеокамер, режим відеоспостеререження окремих об’єктів погоджується з керівництвом КП «Берег-Відео».
  6. Камери фіксують дії:

керівництво та працівників КП «Берег-Відео»;

відвідувачів приміщення КП «Берег-Відео».

  1. Запис відеоспостереження зводиться на цифровий відеореєстратор. За допомогою програмного забезпечення, встановленого на відповідних комп’ютерах, здійснюється вивід зображення на монітор та запис відеосигналу з камер на жорсткий диск.
  2. Мінімальний термін часу, протягом якого запис зберігається на цифрових носіях, становить 10 днів, максимальний 60 днів.
  3. У разі фіксації нестандартної ситуації, за вказівкою міського голови, відеозапис може зберігатися до спеціальної вказівки щодо його знищення.
  4.  Відеозаписи за необхідності використовуються для вирішення конфліктних ситуацій між громадянами та працівниками КП «Берег-Відео», проведення службових розслідувань, притягнення винних до дисциплінарної, матеріальної або кримінальної відповідальності.
  5.  Перегляд записаних відеоданих повинен здійснюватися у зоні обмеженого доступу та унеможливлювати присутність сторонніх осіб.
  6.  Питання про передачу відеозапису вирішується міським головою   приміщенні КП «Берег-Відео» відповідно до чинного законодавства України. Передача відеозаписів з камер відеоспостереження третій стороні допускається у випадках, визначених законодавством.
  7. Доступ до записів системи відеоспостереження має виключно керівництво КП «Берег-Відео», відповідального за інформаційно-комп’ютерне забезпечення.

Доступ до даних системи відеоспостереження є персоніфікованим, режим доступу наведено у додатку 2 до цього Положення.

  1. Особи, які мають доступ до даних системи відеоспостереження несуть персональну відповідальність за несанкціоноване розповсюдження відеоматеріалів із системи відеоспостереження.
  2. Особи, винні у порушенні режиму доступу до відеозаписів та конфіденційності відеозаписів, несуть відповідальність відповідно до чинного законодавства.

 

ІV. Захист персональних даних

  1. Закон України «Про захист персональних даних» (далі – Закон) за сферою правового регулювання охоплює відносини, пов’язані з обробкою персональних даних у системах відеоспостереження. Загальні та особливі вимоги щодо обробки персональних даних визначені в статтях 6 та 7 Закону.
  2. У відповідності до вимог Закону персональні дані, отримані в ході роботи системи відеоспостереження, повинні бути точними, достовірними, у разі необхідності – оновлюватися. Склад та зміст персональних даних мають бути відповідними та не надмірними щодо визначеної мети їх обробки.

 

 

 

Керуюча справами виконавчого комітету                          Вероніка БЕНДИК

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень