Рішення виконкому №15 «Про затвердженняо Положення про надання одноразової грошової допомоги окремим громадянам Берегівської міської територіальної громади»

Кількість переглядів: 148
Скликання: -
Сесія: -
Тип документу: Рішення виконкому
Дата: 25.01.2021
Номер документу: 15
Назва документу: Про затвердженняо Положення про надання одноразової грошової допомоги окремим громадянам Берегівської міської територіальної громади
Прикріплені файли:
  1. Файл 1 (0.07 МБ)

 

http://zakonst.rada.gov.ua/images/gerb.gif

 

БЕРЕГІВСЬКА МІСЬКА РАДА ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

Р І Ш Е Н Н Я

 

25.01.2021                                        Берегове                         15

 

 

 

 

Про затвердженняо Положення

про надання одноразової грошової допомоги

окремим громадянам Берегівської міської

територіальної громади

 

 

Керуючись ст. 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про звернення громадян» та з метою посилення рівня соціального захисту окремих категорій громадян, виконавчий комітет Берегівської міської ради

 

 

ВИРІШИВ:

 

 1. Затвердити Положення про надання одноразової грошової допомоги окремим громадянам за рахунок коштів Берегівської міської територіальної громади, згідно з додатком.

2. Рішення виконавчого комітету від 25.07.2018 року №173 «Про затвердження положення про надання одноразової грошової допомоги окремим громадянам м.Берегово», вважати таким, що втратило чинність.

           3.  Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови Ловга Н.В.

 

 

 

 

 

 

Міський голова                                                                           Золтан БАБЯК

 

 

 

 Додаток

                                                                           до рішення виконавчого

                                                                           комітету міської ради

                                                                           від 25.01.2021   № 15

 

ПОЛОЖЕННЯ

про порядок надання одноразової грошової допомоги окремим громадянам Берегівської   територіальної громади за рахунок коштів міського бюджету відповідно до Програми «Турбота»

 

1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

 

1.1. Положення про порядок надання матеріальної грошової допомоги мешканцям Берегівської  територіальної громади (далі - Положення) визначає механізм, порядок та умови надання матеріальної грошової допомоги (далі - матеріальна допомога) як однієї з форм надання послуг мешканцям Берегівської   територіальної громади, які опинилися у складних життєвих обставинах та не в змозі самостійно їх подолати.

 

1.2. Матеріальна допомога є безповоротною допомогою, яка надається мешканцям Берегівської  територіальної громади в готівковій або безготівковій формі за рахунок коштів бюджету Берегівської   територіальної громади в межах витрат, передбачених на ці цілі на відповідний бюджетний період.

 

1.3. Матеріальна допомога громадянину (заявнику), який зареєстрований і фактично проживає у Берегівській   територіальній громаді, надається один раз протягом календарного року.

1.4. У Положенні терміни вживаються у наступному значенні.

 

Мешканці Берегівської   територіальної громади - особи, які постійно проживають на території Берегівської  територіальної громади відповідно до Закону України "Про свободу пересування і вільний вибір місця проживання" (які зареєстровані та фактично проживають у Берегівській   територіальній громаді), інших нормативно-правових актів України.

Матеріальна грошова допомога - це форма допомоги, яка надається персонально та безпосередньо конкретній людині (мешканцю Берегівської   територіальної громади), яка перебуває на довготривалому лікуванні, онкологічним хворим, інвалідам, одиноким   пенсіонерам, і довела це право через надання відповідних документів.

 

Складні життєві обставини - обставини, спричинені інвалідністю, віком, станом здоров'я, соціальним становищем, життєвими звичками і способом життя, внаслідок яких особа частково або повністю не має (не набула або втратила) здатності або можливості самостійно піклуватися про особисте (сімейне) життя та брати участь у суспільному житті.

 

2. ПОРЯДОК ПРИЗНАЧЕННЯ МАТЕРІАЛЬНОЇ ГРОШОВОЇ ДОПОМОГИ

 

          2.1.Матеріальна допомога надається одиноким громадянам, пенсіонерам малозабезпеченим, непрацездатним, важко – і хронічно хворим громадянам, багатодітним сім’ям, особам з обмеженими фізичними можливостями, в тому числі дітям з нвалідністю, іншим громадянам, які внаслідок недостатньої матеріальної забезпеченості потребують допомоги та соціальної підтримки з боку місцевої влади, надається лише одному із членів подружжя (у місць звернення).

 

2.2. Підставою для надання або відмови в наданні матеріальної допомоги є особиста заява громадянина, в окремих випадках - одного з членів його сім'ї, про надання йому допомоги у зв'язку з потребою, що виникла внаслідок певних обставин, які він не має можливості самостійно подолати.

2.3. Рішення надання (відмови у наданні) одноразової матеріальної  допомоги малозабезпеченим мешканцям Берегівської міської територіальної громади, мешканцям, (які мешкають та зареєстровані на території Берегівської міської територіальної громади), розглядається на усному прийомі міського голови, (в межах витрат, передбачених Програмою «Турбота» щодо посилення соціального захисту окремих категорій громадян на відповідний бюджетний період), розробником якого виступає Управління  соціального захисту населення Берегівської  міської територіальної громади.

 

2.4. Для надання матеріальної допомоги в межах витрат, передбачених Програмою «Турбота» щодо посилення соціального захисту окремих категорій громадян на відповідний бюджетний період, громадяни надають наступні документи:

            - Одинокі громадяни:

- особисту заяву громадянина;

- копію паспорта (сторінки 1 і 2, а також сторінка з відміткою про реєстрацію місця проживання);

- довідку про склад сім'ї або зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку);

- копію довідки про присвоєння ідентифікаційного номера;

-  Інвалідам та онкологічно хворим:

- особисту заяву громадянина;

- копію паспорта (сторінки 1 і 2, а також сторінка з відміткою про реєстрацію місця проживання);

- довідку про склад сім'ї або зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку);

- копію довідки про присвоєння ідентифікаційного номера;

- копію медичного документа з лікувальних закладів (із зазначенням медичної установи, яка призначає або призначала лікування, з підписом та печаткою), у тому числі з кабінетів медико-соціальної допомоги, рахунки або чеки (із зазначенням конкретного переліку найменування медичних інструментів, ліків, медичних послуг, імплантів  тощо);

- Особам, які опинилися у складних життєвих обставинах:

- особисту заяву громадянина;

- копію паспорта (сторінки 1 і 2, а також сторінка з відміткою про реєстрацію місця проживання);

- довідку про склад сім'ї або зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку);

- копію довідки про присвоєння ідентифікаційного номера;

- довідки про доходи членів сім'ї за останні 6 місяців, що передують місяцю звернення (з місця роботи, навчання, Центру зайнятості - для непрацюючих, з податкової інспекції - для осіб, що займаються підприємницькою діяльністю, та ін.);

- інші документи, що підтверджують складні життєві обставини, стихійне лихо, катастрофа, пожежа, повінь, довготривала хвороба та необхідність в отриманні матеріальної допомоги, або документи із зазначенням конкретних соціально-побутових проблем, для вирішення яких звертається заявник.

 

3. РОЗМІР МАТЕРІАЛЬНОЇ ГРОШОВОЇ ДОПОМОГИ

 

3.1. Розмір матеріальної допомоги визначається на підставі наданих документів про обсяги необхідних витрат з урахуванням статусу заявника, його майнового та сімейного стану.

 

4. ПІДСТАВИ ДЛЯ ВІДМОВИ В НАДАННІ МАТЕРІАЛЬНОЇ ГРОШОВОЇ ДОПОМОГИ

 

4.1. Підставою для відмови заявнику в наданні матеріальної допомоги є:

4.1.1. Подання заявником у заяві недостовірної або неповної інформації щодо себе, членів своєї сім'ї або осіб, які зареєстровані і фактично проживають разом з ним.

4.1.2. Якщо після отримання матеріальної допомоги за рахунок коштів бюджету Берегівської міської територіальної громади заявник протягом календарного року повторно звернувся за матеріальною допомогою.

4.1.3. Якщо заявник звернувся із заявою про відмову від матеріальної допомоги.

4.1.4. Смерть заявника.

4.1.5.Якщо заявник стоїть на соціальному обслуговування та має соціального працівника.

 

 

 

 

Керуюча справами виконавчого комітету                                          Вероніка БЕНДИК

 

 

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень